logo

‘’ Petrol Bize Yeter, Mezhepleriniz Sizin Olsun’’

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Tüm  İslam Coğrafya’sının ateş içinde yandığı şu sıralar bir kısım insanların Ehli Sünnet Kurnazlığı adı altında İran’a, mezhep ve meşrebinde saldırarak kutuplaştırmak kime ne fayda getirir. Ekranlarda bazı sözde aydın, ilahiyatçı ve tarikat mensubu bazı isimler bu olayı kaşıyarak neye hizmet ettiklerinin farkında değiller ama;  bireysel bir sömürge aracı  olarak kendilerine hizmet ettikleri aşikar. İslam Coğrafyası’nın yandığı, küfrün birleştiği, hak ve batılın net olarak deşifre olduğu şu günlerde; başka bir işiniz yokta mı  İran ve Şia ile uğraşıyor, saldırıyorsunuz. Velev ki mezhebini, ideolojisini tasvip etmeseniz bile…

Tam da Batının;  ‘’ petrol bize yeter, mezhepleriniz sizin olsun’’ planlaması ile kan gölüne çevirdiği Ortadoğu’yu; bizim sözde Ehli sünnet kurnazcıları  bu gayretleri ile batı ile ittifak halindeler. Allah’tan devlet aklı ve sayın  Cumhurbaşkanı Tayyip Bey; bunların gazına gelmeyerek özellikle İran ve Asya ittifakı ile ilişkilerini daha da artırma gayretinde.

Bizim  bazı akıl fukarası, basit bireysel menfaat peşinde koşan adamlar, bilmiyorlar ki; İslam Ülkeleri denilince akla  2.5  ülke gelmektedir. Bu ülkelerde bin yıllık tarihi olan ve devlet geleneğini taşıyan Türkiye, İran ve Mısırdır. Gerisi teferruattır. Bunların kapışması bir savaş ortamına sürüklenmesi tüm İslam ülkelerinin yok olması anlamına gelmektedir. Zaten batının yıllardır istediği de İran ile Türkiye’yi savaş ortamına sürüklemektir. Bu kadar açık olan bir planı bizim akıl fukarası adamlar görememektedir. Batı şu sıralar ısrarla mezhep savaşını  daha da kızıştırmaya çalışırken hedefinde sadece Türkiye ve İran’ın bir birlerine girmesi vardır. Bir yerlere yaranacağız diye, bireysel maddi çıkarlarımızı katlayacağız diye yangına su ile değil odunla gidenler, Tayyip Bey’in sıkça vurguladığı şu sözlerden de mi  ders çıkarmazlar: ‘’ “Ne Sünni ne de Şii. İslami, İslami. Olaya böyle bakmak lazım. Biz, mezhepçi bir yaklaşım içinde olmadık.” Bu çerçevede, “İslâm Ülkeleri Zirvesi”nde konuşan Erdoğan “ne Şii dinindeniz ne Sünni dinindeniz” lafını ederken, “İslam İşbirliği Teşkilatı” Genel Sekreteri İyad Medeni ile ortak basın toplantısı sırasında da aynı sözlerini tekrarladı.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı’ndaki konuşmasında da;

Bizim Sünnilik diye bir dinimiz yoktur, bizim Şia diye bir dinimiz yoktur, bizim tek dinimiz İslam’dır, bunu böyle bilmemiz lazım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sırlarda benzer laflar ederek mezhep çatışmasının önüne geçmek için elinden geleni yapmaktadır. Elbette Sayın Erdoğan, Sünni bir Müslüman dır, Ehli Sünnet Akaidine bağlıdır…Lakin  Devlet aklı böyle olmalıdır.

O, İran ki; Rahmetli Erbakan Hoca’nın D-8  yapılanmasına, bin yıllık tarihine ve geçmişine rağmen kibir yapmadan katılmış, rahmetli Hoca’ya biat etmiştir. Çünkü orta da samimiyet görmüş, İslam Coğrafyası’nın kurtuluşunun bu yapılanmada olduğunu idrak etmiştir.  Tayyip bey,  Birleşmiş Milletlerde; İran’a yapılan Ambargoya kaşı çıkmış İran’ın yanında yer almıştır. Türkiye ve Brezilya sadece BM Ambargosuna karşı çıkmıştı. ABD Başkanı olacağı tahmin edilen Clinton: Türkiye ve Brezilya İran’a yardım edebilir diyerek kin kusmuştu.

Sonuçta ;Türkiye, hem İslami bir bakışla hem de İslam ülkelerindeki gücü sebebiyle İran’ın yanında yer alma cesaretini göstermiştir. İslami perspektif budur. Aynı Tayyip bey, İran’da, Tahran’da, Molla İmamet Merkezi’nde; mezhepleri öteleyerek,  ‘’benim derdim mezhep değil,  ‘’Kur’an, İslam’’ diyerek birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı vererek İslam Coğrafyası’nın kurtuluşunun reçetesini vermiştir.

O zaman sizlere ne oluyor bire zavallılar. Hadi büyük fotoğrafı  göremiyorsunuz … İran, petrolü ve doğalgazı kışın 2 ay kesiverse nerede ısınacaksınız. Ya da Antalya’dan narenciye ve sebzeyi, Konya’dan tahıl ve un’u İstanbul’a merkeplerle mi taşıyacaksınız? Zannediyorum ısınmak için şehir merkezlerindeki parklarda bulunan ağaçları kesersiniz. Bosnalılar, Sarayova’da ambargo karşısında su dahi bulamamış, kar sularını içmişler, parklardaki ağaçları keserek ısınmak zorunda kalmışlardı.

Bugün Halep’ten ve Suriye’nin diğer bölgelerinde evlerinden dışarı çıkamayarak artık dayanamıyoruz, açlıktan ceset yeme durumuna geldik …  Kendi cesetlerimizi yiyeceğiz feryatları gelmeye başladı. Bunlar bize yansımadığı için sadece film gibi seyrediyoruz. Hal böyle iken, bu mezhep, meşrep, tarikat tartışmaları tez elden bırakılmalı, asla gündeme dahi getirilmeden Müslümanların kardeşliği tesis edilmelidir. Bu işleri kaşıyanlar ise dışlanarak telin edilmelidir. Zaman mezhep tartışmaları zamanı değildir. Hele, İran gibi tarihi geçmişi olan kardeş bir ülkeyi dışlama zamanı hiç değildir. Adamların yaptığı bir filme dahi tahammül edemeyerek sürekli ayrıntılara, detaylara takılıp kıskançlık içerisine giriyoruz. Müslüman, kıskanmaz takdir eder. Müslüman, kibirlenmez tevazulu olur. Artık bu İngiliz oyunlarını anlayalım.

Elbette Müslüman dahi olsa,  her ülkenin büyük hedefleri, projeleri olabilir. Lakin o gün bu gün değildir. Bugün yanlışlardan ders çıkarılarak Suriye’de dahil tün İslam coğrafyasını birleştirme zamanı hatta yanlışlar karşısında özür dileme zamanıdır. Çünkü uyun büyüktür… Oyunu bozma zamanı çoktan gelmiştir.

Televizyon ekranlarında  kim bu işleri kaşıyorsa müdahale edilerek o ekranlardan aforoz edilmelidir. Bu işleri kaşıyanlar biliniz ki çıkar tezgahlarını ayakta tutmak için yapıyorlar.

Sonuç; Yangını söndürmek için illa kardeşlik illa kardeşlik… Yangına odun değil lütfen su taşıyalım.

İran’a saldırmak, Şia’ya savaş açmak ancak; İngiliz’i İsrail’i, Amerika’yı ve Avrupa’yı mutlu eder  ve sevindirir.

Mevlid  Kandiliniz Mübarek olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...
  • NE OLDU BİZE

    05 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Çok önem verdiğim bir deyimi, bilginize sunarak, düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. “Geçmiş geleceğe yön verir.”  Evet, yön vermeli de. Peki, Bu nasıl olacak. Kendiliğinden veya birisinin işaretiyle değil tabi. Geçmişimizi iyi araştırmakla, inanarak incelemekle ve geçmişe saygı duyup, örnek almakla, geçmişin geleceğe yön vereceğine inanıyorum. Bizler; geçmişimizden övgü ile söz ederken, sosyal-siyasi-ticari konularda, geçmişimizden iftihar ettiğimizi, her vesile ile dile getirmişizdir. Bu kadar övgü ve iftiharla yadetmemize rağm...
  • MEYVE AĞACI

    12 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Herhangi bir sohbet esnasında veya görüşmelerde, mecazi ve ya gerçek anlamda ifade edilen, meyve veren ağaç taşlanır sözleri; bize, bazı olmaması gereken tutumları hatırlatır. Bu ifadeler, olumsuzluk örnekleri olduğu gibi, hazımsızlığın da bir işareti gibidir. Meyve veren ağaç niye taşlanır, taşlanmasa olmaz mı. O, meyve ağacının meyve verecek çiçeği niye koparılır, koparılmasa olmaz mı. O ağacın dalı niye kırılır. O, meyve veren ağaca, zarar vermek yerine, ihtiyacı olan su ve toprakla beslense, bakımı yapılarak; meyvesinden, ağ...
  • ADAM OLMAK

    22 Ağustos 2024 Köşe Yazıları

    Hani bir deyim vardır ya. Adam ol adam.  Evet, adam olmak gerekir.  Hem de, adam gibi adam.             Adamlık, para ile satın alınmıyor. Pazarı yok. Fiyat belirlenemiyor. Satın alacak maddi güç de yok. Bazen, kişilikler ve şerefler satılmış olsa da. Her insan; doğduğunda, adam gibi doğar. Nerede doğacağını bilemez,Nerede doğacağına karar verecek durumda hiç değil. Seçeneği de yok zaten. Doğuda mı, batıda mı, kuzeyde mi, güneyde mi, Java Adası’nda mı. Seçenek yok. Zenci ...