logo

KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

admin

admin
sadabadhaber@gmail.com
KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi.

Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni topladı. Kâğıthane Belediyesi ve Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu’nun iş birliğiyle düzenlenen etkinlik her yaş grubuna hitap eden aktivitelerle dolu dolu geçti.

Etkinlik boyunca ziyaretçilere Giresun’un ünlü fındık ezmesi, karalahana sarması, mısır ekmeği gibi yöresel lezzetler ikram edildi. Giresun kültürünün tüm zenginliklerinin sergilendiği etkinlikte, yerel halk oyunları gösterileri ve müzik performansları da dört gün boyunca büyük ilgi gördü. Etkinlik alanını gezen ziyaretçiler doğal ürünler ve el işi sanat eserleriyle dolu stantlarda alışveriş yapma imkânı buldu.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Giresun Tanıtım Günlerinin kapanışında yaptığı konuşmada; “Böylesine değerli bir kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Giresun’un sadece doğal güzellikleri değil zengin mutfağı ve kültürel mirası da burada yaşayan herkese tanıtıldı. Vatandaşlarımız Giresun’un yaylalarından gelen organik ürünlerle tanışırken Karadeniz’e özgü lezzetleri tatma fırsatı buldu.

Bu gibi etkinlikler kültürler arası bağları güçlendiren çok önemli köprülerdir. Hatay ve Bitlis şehirlerimizi de burada ağırlayacağız.” dedi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • NE OLDU BİZE

    05 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Çok önem verdiğim bir deyimi, bilginize sunarak, düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. “Geçmiş geleceğe yön verir.”  Evet, yön vermeli de. Peki, Bu nasıl olacak. Kendiliğinden veya birisinin işaretiyle değil tabi. Geçmişimizi iyi araştırmakla, inanarak incelemekle ve geçmişe saygı duyup, örnek almakla, geçmişin geleceğe yön vereceğine inanıyorum. Bizler; geçmişimizden övgü ile söz ederken, sosyal-siyasi-ticari konularda, geçmişimizden iftihar ettiğimizi, her vesile ile dile getirmişizdir. Bu kadar övgü ve iftiharla yadetmemize rağm...
  • MEYVE AĞACI

    12 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Herhangi bir sohbet esnasında veya görüşmelerde, mecazi ve ya gerçek anlamda ifade edilen, meyve veren ağaç taşlanır sözleri; bize, bazı olmaması gereken tutumları hatırlatır. Bu ifadeler, olumsuzluk örnekleri olduğu gibi, hazımsızlığın da bir işareti gibidir. Meyve veren ağaç niye taşlanır, taşlanmasa olmaz mı. O, meyve ağacının meyve verecek çiçeği niye koparılır, koparılmasa olmaz mı. O ağacın dalı niye kırılır. O, meyve veren ağaca, zarar vermek yerine, ihtiyacı olan su ve toprakla beslense, bakımı yapılarak; meyvesinden, ağ...
  • ADAM OLMAK

    22 Ağustos 2024 Köşe Yazıları

    Hani bir deyim vardır ya. Adam ol adam.  Evet, adam olmak gerekir.  Hem de, adam gibi adam.             Adamlık, para ile satın alınmıyor. Pazarı yok. Fiyat belirlenemiyor. Satın alacak maddi güç de yok. Bazen, kişilikler ve şerefler satılmış olsa da. Her insan; doğduğunda, adam gibi doğar. Nerede doğacağını bilemez,Nerede doğacağına karar verecek durumda hiç değil. Seçeneği de yok zaten. Doğuda mı, batıda mı, kuzeyde mi, güneyde mi, Java Adası’nda mı. Seçenek yok. Zenci ...
  • KATI YAKIT OLARAK PELET NEDİR?

    06 Ağustos 2024 Köşe Yazıları

    PELLET (PELET)YAKITI                                                                                        &...