logo

Afrika’yı İncille, Ortadoğu’yu Demokrasi ile İşgal Ettiler

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Afrika’yı  İncille, Ortadoğu’yu Demokrasi ile İşgal Ettiler

 “Misyonerler Afrika’ya geldiğinde bizim topraklarımız onların İncilleri vardı. Dua edelim dediler. Gözlerimizi kapattık. Açtığımızda, bizim incilimiz, onların toprakları vardı”  (Kenya’nın kurucu devlet başkanı Jomo Kenyata, Batı ülkelerinin Afrika gelişini bu sözlerle dile getirmişti.)

Irak’Libya,Suriye ve diğerlerini işgal etmeden önce algıları işgal ederek bölgeye demokrasi getireceğiz dediler… Arap Baharı’nı başlattılar. Sonra işgal gerçekleşti. Afrika İncille, Ortadoğu Demokrasi ile işgal edildi. İslam coğrafyası kan göletlerine dönüştürüldü. Şimdi yeni kan göletleri oluşturarak toptan imha peşindeler. Halbu ki ; Allah bizlere Kur’an da defalarca uyarıyor; ‘’ onlardan asla dost olmaz diye’’… Bu Kuran’ı bir kez tam anlamıyla dinlesek, tüm Müslümanların problemi çözülecek. Lakin asırlardır Kur’an’a yaklaşmamız yerine hep uzaklaşıyoruz.

Onlar öyle planlı gidiyorlar ki; ; mezhep sizlerin olsun petrol bize yeter diyerek hep aynı konuyu kaşıyarak tüm Müslümanları bir birine acımasızca katlettirerek kan havuzları oluşturup içlerinde yüzdürüyorlar. Zulmün zirveye ulaştığı günlerdeyiz. İnşallah şafakta Müslümanların lehine açacaktır.

Batı, Afrika’ya ne zaman girdi?

Batı, Afrika’ya15. yy. saldırdı. O günden bu yana milyonlarca Afrikalı esir edilirken yer altı kaynakları da sömürüldü. 15 yy. da Portekizliler ilk olarak kıtaya ayak bastı. Bu kıtaları daha kolay yönetebilmek ve sömürebilmek için azınlıklar desteklendi. Afrika’yı bu nedenle iç çatışmalara sürüklendi. İnsanlık tarihinin en büyük soykırımları bu sebeple yaşandı.

Köle ticaretleri

 Açlık artarken kölelik batı tarafından sistemleştirildi. Kölelik ciddi bir ticaret haline geldi. Araştırmacılara göre 18. yy da Amerika’ya 6 milyon 265 bin Afrikalı götürüldü. 15. yy’dan 19. yy’a kadar toplam 180 milyon Afrikalı Amerika’ya taşındı.

Sömürgecilerin katliamları

Daha sonra Afrikalılar savaşta kullanıldı. Fransa, 1. Dünya savaşında 900 bin Afrikalının ölümüne sebep oldu. Yine Fransa, 1830 yılında Cezayir’i işgal etti. Yüz binlerce Cezayirli öldürüldü. Libya’da İtalya 100 binlerce Afrikalıyı katletti. Aynı dönemde İtalya 200 bin Etiyopyalıyı da öldürdü.

1. Dünya Savaşı sonrasında Almanya sömürgesi Ruanda da Belçika’ya devredildi ve 10 milyondan fazla insan soykırıma uğradı. İngiltere, 1952 yılında Kenya’daki ayaklanmayı binlerce insanı öldürerek bastırdı. Papa, Batı dünyasının işlediği günahları kabul etti.

Batı, kendisinin oluşturduğu ve utanç kaynağı olan kölelik tablosunu Hıristiyanlaştırarak saklamaya çalıştı.

Afrika’da misyonerlik nasıl başladı?

Batı’nın Afrika’ya bakışını kaşif David Leavinston değiştirdi. Köle ticareti ona göre ancak Hıristiyanlık ve ticaretle geçilebilirdi. Leavinston 30 yıl boyunca misyonerlik ve keşif çalışması yürüttü.

Afrika Hıristiyanlığın yayılması için biçilmiş kaftan olarak görülüyordu. Afrika bu düşüncelerin etkisiyle daha fazla bölündü. Bu sırada doğal zenginlik Batı’ya aktarılıyordu. Batılılar 1980’lerde Hıristiyanlaştırmak için 100 milyar dolarlık bir kaynak kullandı. Bugünlerde bu rakam 100 milyar doları da geçtiği belirtiliyor.

Cetvelle çizilen sınırlar daha sonra milyonlarca kişinin canına mal oldu

1950’lerde siyasi değişimler başladı. Afrika’da asıl bağımsızlık dönemi 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başladı. 1963’te Afrika Ülkeleri Birliği Teşkilatı kuruldu. Bağımsızlıklarına kavuşan Afrika ülkeler bu kez iç savaşlarla boğuştu.

Bu savaşlarda ülkelerin halkları dikkate alınmadan Batı’nın çizdiği sınırların etkisi büyük oldu. 1975-1995 yılları arasında yaşanan çatışmalarda 6 milyon kişi öldü.

Afrika’nın zenginliği iştah kabartıyor

Afrika yer altı ve yerüstü kaynakları açısından çok zengin bir kıta. Tarıma elverişli topraklarının yanında petrol rezervleri de Batı’nın dikkatini üzerinde tutuyor. Amerika, Afrika kıtasının kontrolünü kaybetmemek için en büyük askeri üssünü Liberya’da kurdu. Afrika ülkelerinden petrol alanların başında ise şaşırtıcı bir şekilde Çin var.

Susuz ve elektriksiz kıta

Kıtada ölümlerin üçte biri bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanıyor. Afrika halkının yüzde 70’i elektrik kullanamıyor. Halkın yüzde 46’sı ise suya ulaşamıyor. Kıtanın enerji kaynakları göz önüne alındığında durumun içler acısı olduğu açık.

Sonuç;

Afrika’da batının hedefleri sona erdi. Sıra Ortadoğu İslam coğrafyasında. Aynı planlar bu bölgede istikrarlı olarak devam ediyor. Afrika daki gibi yer altı zenginlikleri sömürüsü kısmen devam ediyor, Afrika daki gibi bizim bölgemizde de iç çatışmalar devam ediyor. Tesellimiz ise her bölgemizde ve ülkelerimizde bu çatışmaların olmaması. Ama Afrika’yı teslim aldıkları gibi Ortadoğu’yu telsi alamayacaklar… Çünkü direniş, diriliş ve uyanış başladı. Müslüman coğrafya’nın birleşmek ve direnmekten başka çaresi kalmadı. Afrika örneği ortadayken,bu coğrafyanın insanları yok olma tehlikesiyle karşılaştıklarının farkındalar artık.Zalimlerin zumlu zirveye ulaştı, lakin iyice deşifre oldular.Planları bildik planlar…Sokaktaki vatandaşta,dağdaki çobanda işin farkında. Ben bu zulmün bir şekilde sona ereceğinin bu vahşi emperyalist  köpeklerin hezimetinin yaklaştığı kanaatindeyim.

Allah var gam yok… Yeter ki  samimi olalım. Çizgimiz, yolumuz net, duruşumuz mert olsun.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI-II

    05 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) Bir önceki yazımızda, Cumhuriyet Dönemine kadar geçen süreçte yabancı okullar meselesini ele almıştık. Bu yazımızda ise Cumhuriyetin ilanından sonraki süreci ele alacağız. Özetlemek gerekirse Osmanlı İmparatorluğu’nun yabancı okullar ile tanışması 16. yüzyılın ikinci yarısında başlamış, Tanzimat ve Islahat Fermanları’nın sağladığı fırsatları kullanan misyonerlerin gayreti ile sayıları bu okullarınhızla sayıları artmıştır. Örneğin 1908 yılında Osmanlı’nın sadece taşra vilayetlerinde, 2.948 Gayrimüslimve 297 Ecne...
  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) “İnsan insanın kurdudur.” anlayışını rehber edinmiş sözde medeni ülkeler için sömürgecilik, önemli bir geçim kaynağıdır. Tarihin bize öğrettiği en önemli gerçek ise ekonomik değeri olan her şeyin sömürgecilerin ilgi alanı içerisinde olmasıdır.Ancak sömürgeciliği sadece ekonomik alan ile sınırlamak fazla safdillik olur. Sömürgecilerin askeri ve ekonomik güçlerini devam ettirebilmelerinde “böl, parçala, yut” taktiğinin yeri yadsınamaz. Bir ülkenin içindeki farklılıkları derinleştirmenin en kesin yolu eğitim ve kü...
  • İKİ EFENDİYE KULLUK EDEMEZSİNİZ

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Zamansız gelme ve zamansız gitmeler her zaman insanoğlunu üzer. Dünya gelmelerle, gitmelerle dolup boşalıyor. Tüm canlılar doğuyor, gelişiyor büyüyüp sonra da ölüyor. Kural ve kaide Allah tarafından böyle koyulmuş. İnsanlık topraktan geldiği için tekrar toprağa dönerek geldiği yerde eşitleniyor. Lakin servet yığma hayallerine kapılıp ömrümüzü tüketiyoruz. Mallardan , evlatlardan, makamlardan vazgeçemiyoruz. Hangi İlah’a taptığımız belli olmuyor… Sonunu bildiğimiz filmin senaryosunda figüran rolleri almaya devam ederken hırsla...
  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...