logo

Amerika’nın Olmadığı Her Yer, En Güvenli ve Huzurlu Yerdir

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Amerika’nın Olmadığı  Her Yer, En Güvenli  ve Huzurlu Yerdir

Sözde Müttefikimiz…  Ama hiç olmadı… Bütün planları bu coğrafya üzerinde oldu. Hemen hepsinde de başarılı bir şekilde hedeflerine gecikmeli de olsa ulaştı. Demokrasi, insan hakları, barış, özgürlük dedi…  Aksine otoriter rejimleri getirerek kendine hizmet ettirdi. İşgal etti, kan akıttı, milyonları katletti… Ülkeleri bölüp parçaladı … Sömürge istikrarını sürdürdü. Ne yaptıysa hep Müslümanlar aleyhine yaptı. Adım adım Arz-ı Mevut planını tamamlamaya başladı.

Şimdilerde ise planlarını açıkça uyguluyor. Yeni Müttefiki Kuzey Suriyeli Kürtler…  Şimdi onları kullanacak. Bir çok ülkede olmayan ağır silahları veriyor… Neymiş; IŞID’e karşı savaşacaklarmış, ‘’Sevsinler seni’’… IŞID’in misyonu tamamlandı. Yeni müttefik PYD/YPG,  IŞID’e karşı büyük zafer kazanacak. Ardından itibarlı hale getirilecek. Amerika ve Avrupa’nın her türlü desteğini alarak gerçek batı müttefiki olacak. Sonrası ise Kuzey Suriye Kürt Devleti kurulacak.  O çapulcu, terörist dediğimiz Salih Müslim ise Kuzey Suriye Devlet Başkanı olacak…. Çok hayalcisin diyorsanız 1990’lı yılların başına gidelim.

    Talabani ve Barzani o zamanlar bizim malum ulusalcılar ve militarizmin elamanları tarafından küçümsenerek aynı ifadelere maruz kalıyorlardı. Eşkıya, çapulcu, terörist vs. vs… Sonra Celal Talabani Irak Devlet Başkanı, Mesut Barzani ise Kuzey Irak’ın başkanı oldu. Önümüzdeki günlerde ise devletinin  bağımsızlığını ilan edecek. O zamanlar gürültü kopararak bunları küçümseyen Türkiye, daha sonra Barzani ile dost olup bir hayli ticaret anlaşmaları yaptı. Türk Müteahhitler, Kuzey Irak’ın inşası için bir hayli çaba sarf ederken, zenginliklerin de zenginlik kattı.

Hemen Hatırlayalım; geçtiğimiz günlerde Eski Başkan George W. Bush döneminde önce Ulusal Güvenlik Danışmanı, ardından da 2005-2009 yılları arasında ABD dışişleri bakanlığı  görevini yürüten Rice, 2003’teki Irak  işgali ya da 2001’deki Afganistan  işgalinin, bu ülkelere demokrasi getirme amaçlı yapılmadığını söyledi.

‘SADDAM  HÜSEYİN’İ DEVİRMEK İÇİN’

Brookings Enstitüsü’ndeki toplantıda konuşan Rice,” Biz Irak’a demokrasiyi getirmek için değil, Saddam Hüseyin’i devirmek için gittik. Bu bir güvenlik sorunuydu” ifadelerini kullandı.

Rice “Ben hiçbir zaman Bush’un Irak ve Afganistan’a demokrasi getirmek için askeri gücü kullandığını söylemedim” ifadelerini yer verdi.

   Ne kadar açık konuşuyorlar değil mi? Demokrasi, insan hakları, özgürlük, eşitlik, barış söylemleri şahane, sömürge, katliam, bölüp parçalayıp Müslüman kanı dökmek bu haydut zalimler için şahane…

 Onun için diyorum ki; Amerika’nın olmadığı her yer tüm insanlık için en güvenli ve huzurlu yerdir.

 Aynı senaryo şimdi Kuzey Suriye’de daha tehlikeli olarak gerçekleştiriliyor. Sonrası Arz-ı Mevut planları … Allah’ın da bir hesabı var elbet. Doğrusu ülke olarak çok zor durumdayız. Dostumuz, müttefikimiz, güvene bileceğimiz  kendimizden başka ne millet, ne de ülke var. Çok büyük bir kuşatma altında olduğumuz hemen herkes tarafından bilinmektedir.

Hal böyle olunca;  bana göre  ’’ Allah yardımcımız olsun’’ demekten başka bir alternatifimiz yoktur. Bunun içinde özellikle siyasiler söylemlerine dikkat ederek kırıcı ve ayrıştırıcı dilden uzaklaşıp, kardeşlik iklimini tesis eden cümlelere yer vermelidir. Bir ülkede iç huzur ve barış çok önemlidir. Ramazan Ayı bu iklim için tam zamanıdır. Bölgemizdeki ülkelerin parçalanıp ayrışması, huzursuz hale gelmesi, kan göletlerinin hala çoğaltılması hep iç huzursuzluk ve ayrıştırmanın kaşınması ile olmuştur. Yeni dönem çalışmaları iç huzura yönelik planlamalar ve ekonomi üzerine olmalıdır.

Ramazan Ayı’nız Mübarek Olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI-II

    05 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) Bir önceki yazımızda, Cumhuriyet Dönemine kadar geçen süreçte yabancı okullar meselesini ele almıştık. Bu yazımızda ise Cumhuriyetin ilanından sonraki süreci ele alacağız. Özetlemek gerekirse Osmanlı İmparatorluğu’nun yabancı okullar ile tanışması 16. yüzyılın ikinci yarısında başlamış, Tanzimat ve Islahat Fermanları’nın sağladığı fırsatları kullanan misyonerlerin gayreti ile sayıları bu okullarınhızla sayıları artmıştır. Örneğin 1908 yılında Osmanlı’nın sadece taşra vilayetlerinde, 2.948 Gayrimüslimve 297 Ecne...
  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) “İnsan insanın kurdudur.” anlayışını rehber edinmiş sözde medeni ülkeler için sömürgecilik, önemli bir geçim kaynağıdır. Tarihin bize öğrettiği en önemli gerçek ise ekonomik değeri olan her şeyin sömürgecilerin ilgi alanı içerisinde olmasıdır.Ancak sömürgeciliği sadece ekonomik alan ile sınırlamak fazla safdillik olur. Sömürgecilerin askeri ve ekonomik güçlerini devam ettirebilmelerinde “böl, parçala, yut” taktiğinin yeri yadsınamaz. Bir ülkenin içindeki farklılıkları derinleştirmenin en kesin yolu eğitim ve kü...
  • İKİ EFENDİYE KULLUK EDEMEZSİNİZ

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Zamansız gelme ve zamansız gitmeler her zaman insanoğlunu üzer. Dünya gelmelerle, gitmelerle dolup boşalıyor. Tüm canlılar doğuyor, gelişiyor büyüyüp sonra da ölüyor. Kural ve kaide Allah tarafından böyle koyulmuş. İnsanlık topraktan geldiği için tekrar toprağa dönerek geldiği yerde eşitleniyor. Lakin servet yığma hayallerine kapılıp ömrümüzü tüketiyoruz. Mallardan , evlatlardan, makamlardan vazgeçemiyoruz. Hangi İlah’a taptığımız belli olmuyor… Sonunu bildiğimiz filmin senaryosunda figüran rolleri almaya devam ederken hırsla...
  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...