logo

Bizim Yol Haritamızı O Çizdi

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com

Yıllar önce; Refah Partisi döneminde, Bolu Koru Otel’de rahmetli Hoca’nın eğitimine katılmıştım. İki gün boyunca bizlere Cihadı anlattı sonrada imtihan etmeye başladı. Rastgele kaldırdığı öğrenciler arasında piyango bana çıkmıştı. Sorduğu 5 maddelik soruları net cevaplamış teşekkür almıştım. Bu gün hala aklımda kalan 5 sorudan 1’inin cevabı şöyleydi:

 Cihad bir vakitle sınırlı değildir! Ömrün sonuna kadar verilmesi gereken bir mücadeledir! Ve cihad, artık/boş zamanlarda verilmesi gereken bir uğraş değil, en verimli vakitlerimizdeki                                      çabalarımızdır…     
 Rahmetli Erbakan Hoca, bir ekoldü. Hayat haritamızın yönünü çizen bir liderdi. Bir televizyon kanalında proğramın moderatörü Süleyman Demirel’e  şöyle soruyor: Erbakan’ı iki kelime ile özetlersen ne söylersin. Demirel : ‘’Heder edilmiş beyin’’ diyor.

Evet: Türk halkı o nu  belki vefatından sonra anladı … o na gerçek değerini vermedi. Ülkenin işbirlikçi, hain zinde güçleri onun proje ve hayallerine geçit vermedi ve ondan yararlanmadı ve heder ettiler  ama biz ondan çok şeyler öğrendik. Siyonizm’in,Irkçı Emperyalizmin sömürü düzenini ondan öğrendik. Theodor Herzl’in Arzı-ı Mevud planlarını, Golde Meir’in sinsi planlarını  ondan öğrendik. Haim Nahum’un İslam ülkeleri üzerinde tasarladığı ve bugün hayata geçtiği 7 maddelik doktrini ondan öğrendik. Eritre’yi Keşmir’i Mora’yı, Filistin’i,  Mescid’i Aksa’yı  ondan öğrendik.

D-8’i İslam Dinarını, İslam Ortak Pazarı ve İslam Ülkeleri Nato’sunu ondan öğrendik … Adil Düzen’i, paylaşmayı, dayanışma ve yardımlaşmayı ondan öğrendik… Kardeşliği,sevgiyi barış ve sulhu, komşusu aç iken tok yatmanın sorumluluğunu ondan öğrendik … Cihad’ı, iteat’ı,  biat’ı, azmi, sabrı, mücadeleyi  ondan öğrendik.

Sevgiyi , şefkati, kardeşliği, ahlak, Fazilet, saadet ve selameti, maneviyatı ondan öğrendik… Vicdanı, yetim hakkını korumayı, doğru adam olmayı ondan öğrendik …  Azmi, gayreti, mücadeleyi ısrarı ondan öğrendik …. Demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini,  insanın en temel evrensel ve dini 5 hakkını, gerçek laikliği ondan öğrendik …

Ve ondan çok daha şeyler öğrendik  … O bizim dünya görüşümüzü ve yol haritamızı çizerek bize veda etti.  Vefat yılı nedeniyle bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Biz ondan çok çok razıydık Allah’ta ondan razı olsun.

Zeki ve esprili bir anısı ile bir kez daha analım:

Erbakan Hocamız, bir gazeteciyle sohbet etmektedir. Konu Milli Görüş’te yaşanan fesatlıklarla ilgilidir. Gazeteci, ayrılıkları savunur tarzda konuşunca şöyle bir diyalog gelişir:

Erbakan: Sen zeki çocuksun, seni severim biliyorsun.

Gazeteci: Sağ olun Hocam…

Erbakan: Ama bakıyorum da Siyonizm’in mıknatısı seni de kendine çekmeye başlamış.

Gazeteci: Hocam bir şey sorabilir miyim?

Erbakan: Tabii buyur?

Gazeteci: Bu Siyonizm’in mıknatısı nasıl bir mıknatıstır ki; taa Amerika’dan, İsrail’den bizi çekiyor da, sizin mıknatıs bu kadar yakından çekemiyor.

Erbakan: Çünkü bizim mıknatıs tahtaları çekmez!

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI-II

    05 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) Bir önceki yazımızda, Cumhuriyet Dönemine kadar geçen süreçte yabancı okullar meselesini ele almıştık. Bu yazımızda ise Cumhuriyetin ilanından sonraki süreci ele alacağız. Özetlemek gerekirse Osmanlı İmparatorluğu’nun yabancı okullar ile tanışması 16. yüzyılın ikinci yarısında başlamış, Tanzimat ve Islahat Fermanları’nın sağladığı fırsatları kullanan misyonerlerin gayreti ile sayıları bu okullarınhızla sayıları artmıştır. Örneğin 1908 yılında Osmanlı’nın sadece taşra vilayetlerinde, 2.948 Gayrimüslimve 297 Ecne...
  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) “İnsan insanın kurdudur.” anlayışını rehber edinmiş sözde medeni ülkeler için sömürgecilik, önemli bir geçim kaynağıdır. Tarihin bize öğrettiği en önemli gerçek ise ekonomik değeri olan her şeyin sömürgecilerin ilgi alanı içerisinde olmasıdır.Ancak sömürgeciliği sadece ekonomik alan ile sınırlamak fazla safdillik olur. Sömürgecilerin askeri ve ekonomik güçlerini devam ettirebilmelerinde “böl, parçala, yut” taktiğinin yeri yadsınamaz. Bir ülkenin içindeki farklılıkları derinleştirmenin en kesin yolu eğitim ve kü...
  • İKİ EFENDİYE KULLUK EDEMEZSİNİZ

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Zamansız gelme ve zamansız gitmeler her zaman insanoğlunu üzer. Dünya gelmelerle, gitmelerle dolup boşalıyor. Tüm canlılar doğuyor, gelişiyor büyüyüp sonra da ölüyor. Kural ve kaide Allah tarafından böyle koyulmuş. İnsanlık topraktan geldiği için tekrar toprağa dönerek geldiği yerde eşitleniyor. Lakin servet yığma hayallerine kapılıp ömrümüzü tüketiyoruz. Mallardan , evlatlardan, makamlardan vazgeçemiyoruz. Hangi İlah’a taptığımız belli olmuyor… Sonunu bildiğimiz filmin senaryosunda figüran rolleri almaya devam ederken hırsla...
  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...