logo

CORONA SONRASI EKONOMİ , SİYASET

İbrahim Dülgar

İbrahim Dülgar
ibrahim@sadabadhaber.com

    CORONA SONRASI EKONOMİ , SİYASET

   Yazıya Stephan HAWKİNG’in ünlü sözü ” HAYAT VARSA UMUT DA VARDIR” sözüyle başlıyorum.

    Bugünlerde tüm halkımız,yöneticilerimiz ,sanatçılarımız,ünlü şahsiyetler video çekip evde kal diyorlar.Doktor ve diğer sağlık çalışanları ise canları pahasına bu salgının üstesinden gelmeye çalışıyorlar.Salgının çıkış sebebi ile ilgilenmiyorlar,haklılar.Halbuki stratejistler, Fransız bilim adamı  Nobel Ödüllü virolog Profesör Luc Montagnier,ABD başkanı ,UK başkanı ,Macron,yerli stratejistler bunun laboratuvarda üretildiği konusunda hemfikirler.Ayrıca 2003 yılında Fransa’da virüsün patenti alınmış olması da çok ilginç.

     Ünlü Fizikçi Stephan Hawking’in ölmeden önce  Vasiyet gibi,dikkat çektiği konular ile devam edelim.

1 -Nükleer savaş

2 -Küresel ısınma

3 -Genetik tasarlanmış virüsler

4 -Yapay zekanın insan zekasını geçeği gerçeği

5 -Dünyaya göktaşı çarpması

6 -Dünyadaki hızlı nüfus artışı,kaynakların hızlı tüketilmesine neden olacaktır.Bu süreç  insanlığı yok edebilir .İnsanlığın geleceği uzaydadır demiştir.

     Geçmiş yıllarda Bafa Gölü’nde kooparatif üyeleri dışarıdan gelen bir grubun göle balık bıraktığını,bu balıkların da içerideki balıkları dölleyerek cinsiyetsiz balıkların ürediğini söylemişti.

     Kapatılan Refah Partisi başkanı Ahmet Tekdal Çorum’un dağlarına İsrailli dağcıların Kırım Kongo kanamalı ateş yapan kenelerin bırakıldığını iddia etmişti.

    Amerikan Harp dairesinin iklimlerle,insan beyniyle,suni depremlerle ilgili çalışmaları var ,iddiaları gündemde.Bu teknolojiyi taşıyan gemide Ege kıyılarında demirli.

    TC vatandaşı Oktar Babun’a için toplanan kanlarla ,Türkiye’nin gen haritasının çıkarıldığı MHP’li sağlık bakanı Osman Durmuş tarafından  iddia edilmişti.

     Yukarıdaki  iddialar eşliğinde tüm konuşmacıların haklı olduğu bir slogan var; Coronadan sonra dünyada hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacak da, ne olacak..

Ben kurgumu yazıyorum

    Dünyada,ülkelerin de üstünde bir akıl var.Ben buna ”üst akıl” diyorum.Bu üst akıl Çin deki üretim artışı ile tüm dünyayı borçlandırıyor,borçlanan ülkeler üst akıla ait kurumlardan borç alıyor. Sonuçta Dünya’nın toplam borcu yaklaşık  270 trilyon dolara ulaştı. Bu arada Dünya nüfusu da 8 milyar kişi oldu.

Üst akıl yoluna Çin’le devam etmek istiyor.İşte bu noktada savaş ABD’de başladı.

ABD ulusalcılarınıı temsilen Trump, karşıda küreselci üst akıl yanlısı ABD

Corona Sonrası Dünyada Oluşması Muhtemel Kutuplar

 1-Rusya, ABD,Fransa,Almanya,Japonya

 2-Üst akıl ve Çin,WHO,iMF,UN gibi örgütler

 3-Rusya,Almanya,Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri

 4-İngiltere,ABD,Japonya,Türkiye

 5-ABD,Almanya,Fransa,Türkiye,Japonya

  Şimdi biz ne yapalım;

   Dünyadaki bu çelişki devam ederken bazı kurum ve kişiler Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ABD ulusalcılarının yanında yer alalım ,Çin ve üst akılın yanında ,Rusya’nın yanında  ,Almanya /Fransa paktında olalım diyebilirler. Atatürk olsaydı ne yapardı sorusunun tam karşılığı  ” tam bağımsız Türkiye ” dir.

   Babür Hindistanı almış  ,5 milyon m2 ,Osmanlı Kanuni ile Macaristan’ı almış, 8 milyon m2, Şah İsmail’in Safevi Devleti  3,5 km ,toplam 16,5  milyon m2 yapar.O zamanlar at sırtında bu birliktelikler zordu .Bir düşünelim olabilseydi tüm dünya nefes alırdı.Şimdi ise Corona sonrası Türk ülkeleri birliği şart.Bunun ilk adımı son günlerdeki Türk Cumhuriyetleri başkanlarının yaptığı görüntülü konferanstır.

Türk ülkeleri birliğine alınabilecek aday ülkeler aşağıdaki gibidir.

 TÜRKİYE ,KKTC,AZERBEYCAN,TÜRKMENİSTAN,KAZAKİSTAN,KIRGIZİSTAN,TACİKİSTAN,      PAKİSTAN,İRAN,ÖZBEKİSTAN,MOĞOLİSTAN,RUSYA.

BU TÜRK BİRLİKTELİĞİ SONRASI ANCAK DÜNYA DEVLERİ İLE MASAYA EŞİT ŞEKİLDE OTURABİLİRİZ.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI-II

    05 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) Bir önceki yazımızda, Cumhuriyet Dönemine kadar geçen süreçte yabancı okullar meselesini ele almıştık. Bu yazımızda ise Cumhuriyetin ilanından sonraki süreci ele alacağız. Özetlemek gerekirse Osmanlı İmparatorluğu’nun yabancı okullar ile tanışması 16. yüzyılın ikinci yarısında başlamış, Tanzimat ve Islahat Fermanları’nın sağladığı fırsatları kullanan misyonerlerin gayreti ile sayıları bu okullarınhızla sayıları artmıştır. Örneğin 1908 yılında Osmanlı’nın sadece taşra vilayetlerinde, 2.948 Gayrimüslimve 297 Ecne...
  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) “İnsan insanın kurdudur.” anlayışını rehber edinmiş sözde medeni ülkeler için sömürgecilik, önemli bir geçim kaynağıdır. Tarihin bize öğrettiği en önemli gerçek ise ekonomik değeri olan her şeyin sömürgecilerin ilgi alanı içerisinde olmasıdır.Ancak sömürgeciliği sadece ekonomik alan ile sınırlamak fazla safdillik olur. Sömürgecilerin askeri ve ekonomik güçlerini devam ettirebilmelerinde “böl, parçala, yut” taktiğinin yeri yadsınamaz. Bir ülkenin içindeki farklılıkları derinleştirmenin en kesin yolu eğitim ve kü...
  • İKİ EFENDİYE KULLUK EDEMEZSİNİZ

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Zamansız gelme ve zamansız gitmeler her zaman insanoğlunu üzer. Dünya gelmelerle, gitmelerle dolup boşalıyor. Tüm canlılar doğuyor, gelişiyor büyüyüp sonra da ölüyor. Kural ve kaide Allah tarafından böyle koyulmuş. İnsanlık topraktan geldiği için tekrar toprağa dönerek geldiği yerde eşitleniyor. Lakin servet yığma hayallerine kapılıp ömrümüzü tüketiyoruz. Mallardan , evlatlardan, makamlardan vazgeçemiyoruz. Hangi İlah’a taptığımız belli olmuyor… Sonunu bildiğimiz filmin senaryosunda figüran rolleri almaya devam ederken hırsla...
  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...