logo

HATAY’IN TARİHİ VE MUTFAĞI KÂĞITHANE’DE TANITILIYOR

HATAY’IN TARİHİ VE MUTFAĞI KÂĞITHANE’DE TANITILIYOR

Kâğıthane Hasbahçe’de düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri ile Hatay’ın zengin kültürü, tarihi ve lezzetleri İstanbullularla buluşuyor. Etkinlik 24-27 Ekim tarihlerinde renkli gösteriler, eşsiz tatlar ve zengin kültürel performanslarla ziyaretçilerine keyifli anlar sunacak.

Hatay’ın benzersiz tarihi, kültürel ve gastronomik mirasını İstanbullularla buluşturmak amacıyla düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri Kâğıthane’de başladı. 24-27 Ekim tarihleri arasında Hasbahçe’de gerçekleşen etkinlik Kâğıthane Belediyesi ve İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu iş birliğiyle hayata geçiriliyor. İstanbullular dört gün boyunca Hatay’ın eşsiz mutfağından kültürel zenginliklerine kadar birçok alanda dolu dolu bir programla buluşacak.

Tanıtım günleri boyunca Hatay’ın el sanatlarından, doğal güzelliklerine, kültürel mirasından unutulmaz tatlarına kadar birçok unsur İstanbulluların beğenisine sunulacak. Hatay’ın meşhur lezzetleri arasında yer alan künefe, oruk, zeytinyağlılar ve daha birçok lezzet stantlarda ziyaretçilere ikram ediliyor. Ayrıca Hatay’ın yerel müzikleri eşliğinde el sanatları ve yöresel ürünler de sergilenecek.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; “Hatay tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle ülkemizin en kıymetli şehirlerinden biri. Hem Hatay’ın kültürünü hem de damak çatlatan lezzetlerini İstanbul’daki hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Bu tür organizasyonlar şehirlerarası kültürel bağların güçlenmesine büyük katkı sağlıyor. Herkesi Hatay’ın eşsiz lezzetlerini ve kültürel değerlerini keşfetmeye davet ediyoruz.” dedi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ