logo

İnşallah 2021 Yılı Dünya’da Sınıfsız, Savaşsız, Sömürüsüz, Saldırısız Geçer

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com

Bazılarının ifade ettiği gibi en kötü yıllardan bir olan 2020’yi geride bıraktık. 2021’e adım attık. İnşallah yeni yıl,  ülkemiz ve milletimiz için çok daha aydınlık olur.

Elbette geçmiş yılın kötü olması Corana Virisü illeti nedeniyledir. Bu virüs öyle bir etki yaptı ki ,  tüm insanlığı perişan etti.Sözde her şeyin üstesinden gelen  Uzay ve  iletişim çağı alt üst oldu. Dünya 1 gram bile olmayan bu illetle mücadele edemezken,  bizler; yakın dostlarımızı, akrabalarımızı, arkadaş ve komşularımızı kaybettik, dini ve insani vecibelerimizi bile yerine getiremedik.  Cenazelerden, hastanelerden kaçar olduk. Cesetler çarçabuk bir leş misali toprağa atıldı, tabutlar yakıldı ya da cenazeler,  tabutlarla  gömüldü.  5-10 kişi tarafından toprağa atıldı. Ani ölümler hepimizi adeta yıktı.

İletişim çağı ile birlikte dünyanın bir köye dönüştüğünü düşündüğümüzde her şeyin üstesinden gelen insanlık maalesef 1 gam bile olmayan bir virüsle baş edemedi. Dünya’yı uçuk bir hale getiren insanlık  Hala bir çözümünü bulamadı.  Şirk bataklığına batmış sadece pragmatist,  kendini  düşünen  ve hep böyle davranan yeni dünya insanına  bu virüsle birlikte bir ders verildi. Sömürüler, zalimlik ve vahşetler, arşı alaya yükselirken mazlumların çığlıkları artık çekilemez hale geldi.

Allah, sınır ve sınıf ayırt etmeden  kariyerlisi, ünlüsü, siyasetçisi, kapitalisti, fakiri, dinlisi, dinsizi olmak üzere herkesin canını alırken, tüm varlıkların, alemlerin tek sahibi ben diyerek ‘’tapınaklarınızı gözden geçirin’’ dedi.  Bu bir bakıma o kadar güzel bir mesajdı ki; İnsanlığın Allah’a inanıyormuş gibi yaparak gerçekte dünyalık tapınaklara sıkı sıkıya bağlılığının bana göre en güzel hatırlatmasıydı. Hakikaten Dünya’nın tamamına yakını Allah’a inanır çok büyük bir bölümü de Semavi dinlere mensuptur. Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Yahudi’si   dini aidiyetinden vazgeçmez ,  dini ile övünür ama gerçekte Deist gibi yaşar. 7, 8 milyar insan Dünya’nın yalan olduğuna inanarak öleceğini bildiği halde yine istisnalar hariç  yalanlara tapmaya devam eder.

Virüs Dünya’da çok büyük olumsuzluklar bıraktı… Ekonomiler alt üst oldu, milyonlarca insan işini aşını kaybetti. Ani ölümler kalplerde iz bıraktı. Aileler dağıldı, eğitim hayatı neredeyse bitti. Hayaller ertelendi.  Ama  bir bakıma insanoğluna tefekkür etmeyi öğretti.  Dünya hayatının değersiz olduğu anlaşıldı. İnsanların fütursuzca  çılgınca yaşamasını engelledi, savurganlıklar dengesiz harcamalar önlendi, Eğlenceler, tatiller, seyahatler bir başka bahara kaldı.  sözde özgürlük adına adeta hayvanlaşmalar bertaraf edildi. En önemlisi de kaynaşma,dayanışma,sevgi, kardeşlik,eşitlik,adalet, ahlak gibi bir toplumu ayakta tutan değerler hatırlanıldı. İnsanlar Allah’ı hatırlayarak dua etmeye başladı.

Sonuçta;  yeni bir döneme giriyoruz… Allah korusun belki buna benzer  yeni olumsuzluklar hayatımızda olacak  ve geçmiş toplumların helak oluş  unsurlarıyla  yaratıcımız tarafından sürekli hatırlatmalar yapılacaktır. Ve belki de  böyle yaşamaya  alışarak devam edeceğiz.

İnşallah yeni yıl böyle olmaz… Aydınlık yarınlara çıkar, daha müreffeh bir hayatla Allah’ı unutmayarak sapkınlıklarımızdan, taşkınlıklarımızdan, kibir ve savurganlıklarımızdan  vazgeçer,  gerçek hayata kendimiz hazırlarız.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI-II

    05 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) Bir önceki yazımızda, Cumhuriyet Dönemine kadar geçen süreçte yabancı okullar meselesini ele almıştık. Bu yazımızda ise Cumhuriyetin ilanından sonraki süreci ele alacağız. Özetlemek gerekirse Osmanlı İmparatorluğu’nun yabancı okullar ile tanışması 16. yüzyılın ikinci yarısında başlamış, Tanzimat ve Islahat Fermanları’nın sağladığı fırsatları kullanan misyonerlerin gayreti ile sayıları bu okullarınhızla sayıları artmıştır. Örneğin 1908 yılında Osmanlı’nın sadece taşra vilayetlerinde, 2.948 Gayrimüslimve 297 Ecne...
  • SÖMÜRGECİLER VE OKULLARI

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    (Yabancı Okullar Meselesi) “İnsan insanın kurdudur.” anlayışını rehber edinmiş sözde medeni ülkeler için sömürgecilik, önemli bir geçim kaynağıdır. Tarihin bize öğrettiği en önemli gerçek ise ekonomik değeri olan her şeyin sömürgecilerin ilgi alanı içerisinde olmasıdır.Ancak sömürgeciliği sadece ekonomik alan ile sınırlamak fazla safdillik olur. Sömürgecilerin askeri ve ekonomik güçlerini devam ettirebilmelerinde “böl, parçala, yut” taktiğinin yeri yadsınamaz. Bir ülkenin içindeki farklılıkları derinleştirmenin en kesin yolu eğitim ve kü...
  • İKİ EFENDİYE KULLUK EDEMEZSİNİZ

    29 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Zamansız gelme ve zamansız gitmeler her zaman insanoğlunu üzer. Dünya gelmelerle, gitmelerle dolup boşalıyor. Tüm canlılar doğuyor, gelişiyor büyüyüp sonra da ölüyor. Kural ve kaide Allah tarafından böyle koyulmuş. İnsanlık topraktan geldiği için tekrar toprağa dönerek geldiği yerde eşitleniyor. Lakin servet yığma hayallerine kapılıp ömrümüzü tüketiyoruz. Mallardan , evlatlardan, makamlardan vazgeçemiyoruz. Hangi İlah’a taptığımız belli olmuyor… Sonunu bildiğimiz filmin senaryosunda figüran rolleri almaya devam ederken hırsla...
  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...