logo

ÖNDER İLKOKULU’NDAN ÖRNEK PROJE

ÖNDER İLKOKULU’NDAN ÖRNEK PROJE

MÜLTECİ ÖĞRENCİLERİN TOPLUMSAL YAŞAMA UYUMUNDA AKTİF VATANDAŞLIK BİLİNCİ PROJESİ

 Başarılı çalışmaları ile göz dolduran ve   Kağıthane’deki sayılı okullar arasına  giren Önder İlkokulu, yeni bir projeye daha imza atarak eğitim camiası ve tüm vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Mülteci Öğrencilerin topluma uyumu konusundaki proje,  Türkiye’nin yanı sıra yabancı ülkelerde de dikkat çekti.

ÖNDER İLKOKULU ERASMUS YAPIYOR

Kağıthane Önder İlkokulu “Mülteci Öğrencilerin Toplumsal Yaşama Uyumunda Aktif Vatandaşlık Bilinci” konulu Erasmus Projesi ile ilgili yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve hibe desteği alan proje, günümüzde en önemli sorun haline gelen mülteci öğrencilerin adaptasyon sorunlarını, öğrencilere aktif vatandaşlık bilinci kazandırarak çözmeyi ele alıyor.

Erasmus+KA122-SCH Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında, Önder İlkokulu öğretmenleri iki tane yurtdışı hareketliliği düzenledi. İlk hareketliliğini Almanya’ya düzenleyen öğretmenler,  burada kurs eğitimi aldı. Öğretmenlerimiz mülteci öğrencilerin adaptasyon sürecini kolaylaştırmada aktif vatandaşlık bilincini kazandırırken kullanılan yenilikçi yöntem ve tekniklerle ilgili teorik eğitim aldılar.1 hafta süren kurs eğitimi sonunda öğretmenlerimiz dünyada vatandaşlık eğitiminde kullanılan yeni yöntem ve yaklaşımları, farklı ülkelerin mülteci politikaları ve eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi oldu. İkinci hareketlilik Romanya’ya düzenlendi. Burada öğretmenlerimiz iş başı gözlem faaliyetine katıldı. Mülteci öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir ilkokulda öğretmenlerimiz dersleri gözlemleme fırsatı buldu.

Proje ekibimiz Avrupa hareketliliğinde edindikleri tecrübeleri okul stratejisine dönüştürmeyi hedeflemektedir.  Öğretmenlerimiz edindikleri tecrübeleri, iyi uygulama örneklerini kendi eğitim-öğretim ortamlarına entegre etmeyi hedeflemektedir. Öğretmenlerimiz mülteci öğrencilere aktif vatandaşlık bilinci kazandırarak onların toplumsal yaşama uyumlarını kolaylaştıracaklarını belirtti.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

#

ÖNDER İLKOKULU’NDAN ÖRNEK PROJE” için 1 yorum

  1. Melis Duygulu : diyor ki:

    Emeği geçen tüm öğretmenlerime çok teşekkürler