logo

SİVAS PLATFORMU İBB’YE RESTİ ÇEKTİ

SİVAS PLATFORMU İBB’YE RESTİ ÇEKTİ

Her yıl geleneksel olarak Yenikapı’da yapılan Sivas Günleri  Etkinliği bu yıl Kağıthane Hasbahçe’de yapılacak. Etkinlik 11 Ekim’de başlayıp 13 Ekim akşamında son bulacak

 Sivas Platformu Başkanı İstanbul Milletvekili İsmail Erdem’den İstanbul’da Sivas Günleri  etkinliği  ile ilgili açıklama yaparak  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetimine sert eleştirilerde bulundu

İsmail Erdem’den Açıklaması

 “Dayatmayı kabullenmedik, kınıyorum”

Her yıl geleneksel olarak birlik içerisinde düzenlenen İstanbul’da Sivas günleri’nde bu yıl İBB yönetimi ile İstanbul Sivas konfederasyonu anlaşamadı.

İstanbul Sivas konfederasyonu ve Sivas platformu  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli dayatmalar yaptığı gerekçesi ile bu yıl Yenikapı’da düzenlenen etkinliğe katılmayacağını açıkladı. Sivkon ise İBB ile hareket etme kararını alarak Yenikapı’da etkinliğe devam edeceğini açıkladı.

Yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulunan Başkan İsmail ERDEM, Yıllardır yaptığımız, markalaştırdığımız organizasyona sahip çıkmak için büyük engeller çıkardılar. İBB’nin dayatmasını kabullenmedik ve 11-13 EKİM 2024 tarihlerinde KAĞITHANE’yi tercih ettik” açıklamasında bulundu.

Erdem, yaşanan olaya ilişkin şu ifadelere yer verdi.

“Bu yıl  İBB yönetimiyle 2021-22-23 yaptığımız programlarda çok sıkıntı yaşadık.STK lara dayatma yaparak, kendilerini işin sahibi olarak gösteriyorlar. Yıllardır yaptığımız, markalaştırdığımız organizasyona sahip çıkmak için büyük engeller çıkardılar. Biz SİVAS üst STK’ları olarak işin sahibi biziz dedik ve yaptıkları yanlış uygulamaları kendilerine ifade ettik. Tüm illere aynı formatta çalışma yapacağız diyorlar, bizde Sivaslılar olarak İBB’nin dayatmasını kabullenmedik ve 11-13 EKİM 2024 tarihlerinde KAĞITHANE’yi tercih ettik. İBB yide bu yanlış tutumundan dolayı Sivaslılar adına kınıyorum.Sahne arkası fona bile direk müdahale ediyorlar kendi hazırladıkları sahne arkasının mutlaka kalıcı olmasını talep ediyorlar, bizler de başta bunu reddederek özgür irademizide kullanarak sivil toplum kuruluşlarına hiçbir kurumun baskı yapamayacağınıda ifade ederek Yenikapı’dan vazgeçtik.

2023 Sivas tanıtım günlerinde İBB’nin yapmış olduğu sahne giydirmesini kabul edemeyeceğimizi söyledik. Geçen yıl AŞIK VEYSEL’in hayatını ana tema olarak seçmiştik ve aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüydü buna özel kendi çalışmamızı yaptık İBB‘ye gönderdik ama maalesef kabul etmediler. Toplum yararına kurulan tüm sivil yapılar tüzel kişiliği çerçevesinde hiçbir kurumun baskısına yönlendirmesine gelmeden kuruluş amaçlarına uygun hizmet eder.Sivas platformunun kuruluşunu 2004 yılında başlatmıştık 2006’da kuruluşunu gerçekleştirdik. İstanbul Sivas Konfederasyonunuda (İSKON) 2015 yılında 12 federasyonumuzun katılımıyla 280 derneğin iştirakı ile kurduk. Gönüllülük esasına dayalı bu yapılarda görev alan arkadaşlarımızın görüş ve kanaatleriyle bugünlere kadar geldik ve bu kararıda aldık. Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.2023 te İBB’nin reddettiği hazırladığımız sahne arkası fon aşağıda. Bunun kabul görmediği yerde, SİVAS’lının işi olmaz…”

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ